Cars & Coffee

Eight Amcars Club inviterer til Cars & Coffee hver onsdag året igjennom.

Kommende arrangementer

Benytt anledningen til en vandring i utstillingen, og nyte maten i EAC Diner.
Fra kl 18.00-21.00 samles vi i kulturkaféen i klubbens lokaler for kaffe og hyggelig samvær.

Du er hjertelig velkommen!

Tekst og Foto av Jørgen Kirsebom

KULTURKAFÉ: De gamle klubblokalene har blitt en nostalgisk kulturkafé. Hver onsdag er det duket for Cars & Coffee, og det blir alltid trivelig stemning.  

STORTRIVES I KLUBBEN: Dagfinn Strømstad liker både 50-talls musikk og 50-talls biler.  Han elsker å kjøre i sin DeSoto Custom 50-modell. 

KNALLBRA: Øyvind Steen-Larssen (t.v) og Kenneth Magnussen. Øyvind Steen-Larssen er på EAC og Cars & Coffee for aller første gang. – Vi er en gjeng fra Stallen MC som tok turen hit. Jeg har aldri vært her før, og det er utrolig kult her. 

Kenneth har vært hos EAC flere ganger i sommer. – Har vært her en del ganger. Til tider har det vært veldig mye folk på Cars & Coffee. Jeg kommer til å komme regelmessig tilbake. Alt her er bare knallbra alt sammen.

KAFFE & VAFLER: Inne i de gamle klubblokalene er det blitt kulturkafe. Her er det 50-talls musikk, kaffe og vafler. Line Eide har ansvaret for vaffelpressa denne kvelden. 

ÅPENT HELE VINTEREN: Hans Olav Røberg (f.v), Steinar Larsen og Nick Campbell er alle tidligere kollegaer fra SAS på Gardermoen. Nick Campbell er opprinnelig fra London, men har bodd i Norge i 20 år. – Veldig koselig og fint her. Eventyrlig å få se alle de klassiske bilene. Når jeg får besøk fra England skal jeg ta dem med hit, konstaterer Nick Campbell.

Steinar Larsen forteller at klubben skal fortsette å invitere til Cars & Coffee hele vinteren. – Dørene skal være oppe her i klubbhuset hele vinteren. Hver onsdag fra 18-21 inviterer vi til Cars & Coffee. Her skravler vi om bil og har det hyggelig. Det er mange ikke-medlemmer som kommer. Alle er hjertelig velkommen, forteller Steinar Larsen.

Hans Olav Røberg fortsetter: – Bilmiljøet her på Romerike har nok savnet et slikt tilbud på vinterstid. Det er mye folk som kommer hit hver onsdag, og det er plass til flere.

HELT TOPP: Fra venstre Grete «Dronninga» Rennemo, Hallgeir Fonstad, Gunn «Prinsessa» Figenschou Hansen, Sivert Sandberg, Johnny «Bæssfar» Sandberg, Svein Åge Bertelsen og Laila Nilsen. Hvor kommer dere fra spør fotografen: «Sandnes», «Ringsaker», «Sverige», «Sørumsand» og «Fetsund», svares det. Bæssfar svarer: – Jeg er Nord-roving, svarer Johnny Sandberg bestemt. Han fortsetter når han ser at fotografen ikke helt forstår hvor eller hva det er. – Jeg er fra Nordre Roven i Fet. Du forstår det at det har alltid vært kniving mellom Nordre og Søndre Roven, forteller Bæssfar og ler. – Vi er her hver onsdag, forteller «Dronninga». – Vi er bilglade folk, med godt humør, forteller «Prinsessa». – Vi skal bli medlemmer. Dette stedet er kjempebra. Veldig hyggelig at vi også kan møtes vinterstid. Får ikke sagt fine nok ord om dette stedet, sier Svein Åge Bertelsen.

– Når vi kommer hjem gleder vi oss allerede til neste onsdag. Anbefaler alle som er glad i ta en bilprat eller fortelle skrønehistorier om å komme på Cars & Coffee, avslutter Grete Rennemo. 

STUM AV BEUNDRING: Freddy Hagen (t.v) og Andreas Falken er begge medlemmer av Eight Amcars Club. – Jeg har vært bare i de siste årene, men har vanka her siden slutten av 80-tallet. Dette senteret, med utstilling, diner, klubblokaler og alt, er så spesielt at jeg ikke har ord. Det er gøy at Cars & Coffee har blitt så populært også. I sommer kom det 144 biler og 47 motorsykler på en og samme dag. Utrolig gøy at det er blitt en så viktig møteplass for bilinteresserte folk på Østlandet. 

Andreas Falken har nylig kjøpt seg sin egen Desoto og stortrives i EAC. – Det er veldig trivelig å være med i denne klubben. Det varierer litt hvor ofte jeg klarer å komme hit, men prøver minst 3-4 ganger i måneden.

SKRAVLING OG LATTER: Aina Ulvesæter og Per Vinjar Monsrud storkoser seg på Cars & Coffee. Aina  selger t-skjorter og kopper, og bor på Yssen i Frogner. Per Vinjar er en av de blideste medlemmene i EAC, og er også fra Frogner, men bor nå i Rakkestad. – Jeg er her hver eneste onsdag. Her er det alltid trivelige folk å skravle med, og i tillegg selger jeg T-skjorter og kopper, forteller Aina Ulvesæter. Eight Amcars Club betyr mye for Per Vinjar. – Jeg ble med i klubben allerede for over 30 år siden. Jeg var med å henta biler i Bergen og mange andre steder. Det er gøy å komme hit å møte folk. Det er blitt så nostalgisk og fint med denne kulturkafeen inne i de gamle klubblokalene. Dette er storartet, forteller Per Vinjar Monsrud. 

ELDST OG KJØRER MEST: Kjell Blåhella (t.v) hevder at Dagfinn Strømstad fra Jessheim er det medlemmet i klubben som er eldst og kjører aller mest ifølge Kjell Blåhella. Dagfinn Strømstad forteller at klubben betyr alt: – Denne klubben betyr alt. Jeg er her i hvert fall to dager i uka, forteller Dagfinn Strømstad. 

Kjell Blåhella ble med i Eight Amcars Club i 2017: – Etter at jeg hadde vært medlem i seks måneder, kutta jeg ut TV-en, og ble her istedenfor. Det er jeg glad for at jeg ble. Det betyr utrolig mye at vi har fått dette i havn. Her er det så mye godt kameratskap. Det er en rekreasjon for mange å få komme hit.

HELT KONGE: Vidar Ringstad kommer fra Lillestrøm og tar turen til EAC hver onsdag.
– Dette stedet er helt konge. Må noen ganger klype meg i armen for å tro det er sant. Her inne i de gamle klubblokalene er det også veldig koselig. Perfekt sted å møtes.

 I VERKSTEDET: Bilen til Dagfinn Strømstad står i verkstedet. – Jeg kjører min DeSoto Custom 50-modell vår, sommer og høst. Selv om bilen nå står i verkstedet, er jeg ikke så glad i å skru på annet enn tenninga. Jeg elsker å kjøre denne bilen. Dette er en bil med sjel.

MYE HYGGE: Tom Arild Johansen er medlem av Eight Amcars Club og har med seg lille Rambo. – Her er det mye trivsel og hygge. Jeg har to biler selv, en Desoto og en Packard. Dette senteret er veldig fint. 

I KULTURKAFEEN: Line Eide (t.v) og Magnus Larsen serverer kaffe og vafler inne i de gamle klubblokalene. – Jeg er ikke medlem, men ble med fordi jeg har bekjentskaper som er med klubben. Jeg har vært her nesten hver eneste onsdag i hele sommer og fram til nå. Det er veldig bra og koselig. Det er stort sett alltid bra med folk, og som oftest er det plass til flere. Her er det ingen vanskelige kunder, men bare hyggelige folk, konstaterer Line Eide. 

Magnus Larsen trives også veldig godt. – Jeg er med som frivillig i ungdomsgruppa, men hjelper også til bak disken. 

HÅPEFULL: Andreas Falken hentet denne i Sverige nylig. – Dette er en DeSoto Fireflite Sportsman 56-modell. Prisen var riktig for meg. Den er ikke kjørbar enda, men noenlunde hel. Jeg håper å få den ferdig med skilter på til våren. Det er en del jobb igjen, men denne kommer til å bli fantastisk. Gleder meg sykt til å dra på bluesfestivaler med denne.

AMERIKANSK PIZZA: Denne kvelden er det Madeleine Kaurin som serverer en en ekte amerikansk pizza til en sulten fotograf. 

HERLIG MED ENTUSIASMEN: Janne Helene Weås (t.v) og Jackie Duffaut stortrives på Cars & Coffee. Janne forteller at hun pleier å komme innom når det er Cars & Coffee. – Her er det alltid mye hyggelige folk. Masse tullball, skrønehistorier og fleiping. Det blir selvfølgelig også mye bilprat. Jeg er medlem i klubben, og disse sosiale møtekveldene betyr mye for meg. Jeg lærer mye, og det er sosialt og hyggelig, forteller Janne Helene Weås.

Jackie Duffaut er fra Skedsmokorset og synes det er herlig med entusiasmen her. – Det er forfriskende og herlig med den entusiasmen som er her. Føler det blir litt for lite av det i samfunnet generelt. Her er det alltid mye latter og hygge, sier Duffaut.

UTSØKT OG KNALLGODT: Fra venstre Jon, Markus, Marthe og Janike Einan. – Vi er her for aller første gang. Vi har hørt ryktene om at maten er utrolig god og det stemmer. Dette var utsøkt og knallgodt, konstaterer Jon Einan. 

VERDENS BESTE BURGER: Det er tredje gang Stephen Tollefsen (t.v) og Fredrik Bøhleng møtes for å spise middag på EAC Diner. – Vi er ikke medlemmer i klubben, men vi er litt bilinteressert. I dag er vi innom for å spise middag, rett og slett fordi det er utrolig god mat her, sier Stephen Tollefsen. Fredrik Bøhleng kommer fra Harestua og mener burgerne er helt spesielle. – Dette stedet har verdens beste burgere. I tillegg er det utrolig fint her. Jeg kjenner på kroppen at jeg ønsker å bruke dette stedet så mye som mulig, og håper mange andre føler og gjør det samme. Viktig at slike steder blir brukt slik at de overlever, forteller Fredrik Bøhleng.

DRITKULT OG UNIKT: Brede Skogstad (t.v) og Terje Løken koser seg med middag etter jobb. – Vi er elektrikere, og kommer innom for å se eget verk. Jeg har vært i alle kroker og kriker i dette bygget. Dette stedet er rett og slett dritkult og unikt. Et sted som bare finnes her. God og mat er det også. Jeg er veldig fascinert av objektene. Helt utrolig hva de har fått til her.