EAC på Norge Rundt

NRK og Norge Rundt tok turen til EAC Bilhistorisk Senter denne uken.
Programmet blir sendt på NRK fredag 17. november.

Tekst og Foto: Jørgen Kirsebom 

Denne uken kom Norge Rundt til EAC bilhistorisk senter. Presidenten i klubben og primus motor for EAC Bilhistorisk Senter, Jack Tveter, fortalte om klubbens og bilenes historie slik at gjestene fra NRK fikk bokstavelig talt stjerner i øynene.

– Jeg syntes det var veldig hyggelig å få besøk av Norge Rundt. Vi ringte NRK da vi skulle åpne, men da hadde de ikke anledning til å komme. Veldig hyggelig at de kom nå, og kjempeartig for oss å komme på Norge Rundt. Det er så lett å fortelle om historien vår når lytterne er så engasjerte og interesserte. Vi gleder oss til å se fredagens program, forteller Jack Tveter.

Progammet blir sendt på NRK 1, fredag 17. november, kl 1940. 

 

OFTE I SØRUM: Rushda Syed, er til vanlig journalist ved NRK Stor-Oslo, men i høst har hun vært programleder i Norge Rundt. Hun er ofte i Sørum siden foreldrene hennes bor på Lundermoen i Sørum. 

DYKTIG FORMILDER: Jack Tveter har en særegen evne til å fortelle om klubbens og bilsamlingens historie på en engasjerende og uforglemmelig måte.

STJERNER I ØYNENE: Rushda Syed i favorittbilen: – Besøket var fylt med masse gode historier om disse veteranbilene som tapte kampen mot de store bilprodusentene etter krigen. Personlig har jeg lagt min elsk på merket DeSoto, tett etterfulgt av Studebaker. Det var de flotteste bilene.

IMPONERT: Programlederen ble imponert. – Dette var mer fantastisk og imponerende enn jeg forestilte meg. Da Jack Tveter ringte oss i forbindelse med åpningen satt jeg på desken til Østlandssendingen, og da kunne vi dessverre ikke komme. Da jeg i høst fikk muligheten til å være programleder i Norge Rundt, tenkte jeg med en gang på EAC Bilhistorisk Senter, forteller den blide og sjarmerende programlederen.

OVER ALL FORVENTNING: Trond Baugstø er lydmannen for produksjonen av Norge Rundt. Han hadde følgende å si: – Dette var over all forventning. Dette var helt ukjente biler for meg og jeg kommer gjerne tilbake i privat regi.

Rune Kolberg blir her intervjuet i forbindelse med innspillingen. Han er en av entusiastene i EAC Bilhistorisk Senter.

ALDRI OPPLEVD MAKEN: Fotograf Dag Inderøy fikk stjerner i øynene da han fikk omvisning av Jack Tveter. – Dette tar pusten fra folk som trudde de hadde sett det meste.  Jeg har aldri opplevd maken i mine 20 år i Norge Rundt, sa den karismatiske fotografen.

Eirin Gundersen serverte verdens beste milkshake og cheeseburger.

Vi gleder oss til å se hva denne gjengen har produsert fra deres besøk hos EAC Bilhistorisk Senter.